Hukuk Fakültemiz ÜniAR'ın 2018 Raporunda 1. Sırada

28.02.2018

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı’nın (ÜniAr) kurucuları Prof. Dr. Engin KARADAĞ ve Prof. Dr. Cemil YÜCEL tarafından ilk olarak 2016 yılında geliştirilen Devlet Üniversiteleri ve Fakülteleri Sıralaması (DÜS)’nın 2018 yılı raporu yayımlanmıştır. Anılan Devlet Üniversiteleri ve Fakülteleri Sıralama Raporu’nun temel amacı, devlet üniversitelerinin ve fakültelerinin akademik teşvik puanlarını esas alıp sıralayarak Türk üniversite sistemine akademik teşvik temelli bir veri kaynağı sağlamaktır.

Bu bağlamda İstanbul Medeniyet Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin, “Devlet Hukuk Fakülteleri” sıralamasında, 18 Devlet Hukuk Fakültesini geride bırakarak 1. olduğu haberini paylaşmaktan mutluluk duyarız. Emeği geçen tüm Fakülte mensuplarımızı kutlarız.

İlgili rapora buradan ulaşabilirsiniz.