Çevrimiçi ve Hibrit Eğitim Hakkında Duyuru

10.09.2021

Değerli öğrencilerimiz, öncelikle 2021-2022 eğitim öğretim yılı güz dönemi hepiniz için hayırlı olsun. Fakültemize hoşgeldiniz.

Bu dönem Hukuk fakültesi güz dönemi lisans derslerimiz uzaktan eğitim veya hibrit (eş zamanlı olarak uzaktan eğitim + yüz yüze eğitim) usüllerinde yapılacak. “Hibrit Derslere Katılım Anketi”ni henüz doldurmamış öğrencimiz varsa ivedilikle doldurması önem arz etmektedir. Anketi buraya tıklayarak  doldurabilirsiniz.

Derslerimiz ve (sınavların çevrimiçi olması durumunda) sınavlarımız için uzaktan eğitim sistemleri olarak Edmodo (Sanal Sınıf Uygulaması), Zoom (Görüntülü Görüşme Programı) ve Turnitin (Benzerlik Kontrol Programı) sistemlerini kullanmaktayız.

Ders süreçlerinizin nasıl işleyeceği ile ilgili bilgilendirme, süreç içerisinde ÖBS öğrenci hesaplarınıza veya sistemde kayıtlı mail adreslerinize yapılacaktır.

Derslerimizi çevrimiçi olarak yapacağımız Zoom programı hakkında bilgi edinmek için okulumuz İMUZEM biriminin hazırladığı tanıtım videosunu buraya tıklayarak seyredebilirsiniz:

Tüm öğrencilerimizin, eğer yoksa, ivedilikle Edmodo öğrenci hesabı açması gerekmektedir.

Edmodo öğrenci hesabı açma hususunda bilgilenmek için, okulumuz İMUZEM biriminin hazırlamış olduğu  tanıtım videosunu buraya tıklayarak seyredebilirsiniz.

ÖBS öğrenci hesaplarınıza veya sistemde kayıtlı mail adreslerinize, derslerinizin hocaları tarafından mesaj olarak bildirilecek olan Edmodo sanal sınıf kodlarını kullanarak her ders için ayrı ayrı açılan Edmodo sanal sınıflarınıza ivedilikle kaydolmanız gerekmektedir.

Edmodo öğrenci hesaplarını (ilk defa) açarken, hesap oluşturma esnasında istenen sınıf/okul kodu kısmına, derslerinizden herhangi biri için ÖBS öğrenci hesaplarınıza veya sistemde kayıtlı mail adreslerinize mesaj olarak bildirilecek olan Edmodo sanal sınıf kodunu girebilirsiniz.

Dönem içerisinde sınıf içi iletişim ÖBS hesabınız, sistemde kayıtlı mail adresiniz ve her ders için ayrı ayrı açılacak olan Edmodo sanal sınıfları üzerinden sağlanacaktır.

Çevrimiçi olması durumunda sınavların veya ödevlerin benzerlik kontrolünde kullanılabilen  sistemimiz olan Turnitin hakkında bilgi edinmek için de okulumuz İMUZEM biriminin hazırladığı tanıtım videosunu buraya tıklayarak seyredebilirsiniz.

Ayrıca uzem sistemlerimiz hakkındaki diğer tanıtım videolarına İMUZEM youtube kanalından buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Uzaktan eğitim sistemleri (Zoom, Edmodo ve Turnitin) hakkında teknik problemler yaşamanız durumunda, buraya tıklayarak İMÜ Yardım Masası'na girebilir, destek biriminden "UZEM (Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Mer.)" birimini seçip, Fakülte Uzem Sorumlumuz Arş. Gr. Muhammed Yâsir Özsoy'dan destek talebinde bulunabilirsiniz.

ÖBS ile ilgili problemler için ise İMÜ Yardım Masası'ndan destek biriminden "Öğrenci İşleri: Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı" birimini seçip, Hukuk Fakültesi'nden sorumlu öğrenci işleri personelimiz Aşkın Gezer'den destek talebinde bulunabilirsiniz