İngilizce Derslerinden Muafiyet Sınavı Hakkında Duyuru

15.09.2021

Eğitim dili Türkçe olan bölümlere yerleşen tüm 1. sınıf öğrencileri için her yıl ilgili akademik takvime göre belirlenen tarihte zorunlu yabancı dil muafiyet sınavı yapılır. Bu kriterlere uygun tüm 1. sınıf öğrencilerimiz (İsteğe bağlı hazırlık programını başarısız olarak tamamlayarak 1. sınıfa devam edecek olan öğrencilerimiz dâhil) bu sınava katılma hakkına sahiptir.

Üniversitemizin ‘Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği’ çerçevesinde belirtilen başarı notunu (60 – harf notu olarak CC- ve üzeri) alan öğrencilerimiz Güz döneminde verilecek olan Yabancı Dil I (İngilizce I) (IMU011) ve Bahar döneminde verilecek Yabancı Dil II (İngilizce II) (IMU012) derslerinden muaf olurlar. Muafiyet sınavından başarılı olan öğrenciler, istedikleri takdirde daha sonra belirtilecek uygulama esasları çerçevesinde bir dilekçe ile muafiyet haklarından feragat edip derslere devam etme hakkına sahiptir.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının COVID-19 salgını sebebiyle aldığı kararlar doğrultusunda Diş Hekimliği Fakültesi, Hukuk ve Turizm Fakültesi için Ortak Zorunlu Yabancı Dil I Muafiyet Sınavı 17 Eylül 2021 Cuma saat 17.30’ da ve Ortak Zorunlu Yabancı Dil II Muafiyet Sınavı 17 Eylül 2021 Cuma saat 18.10’da ÇEVRİMİÇİ (ONLINE) olarak EDMODO platformu üzerinden yapılacaktır. IMU011 ve IMU012 derslerinden muaf olmak isteyen öğrenciler her iki sınava da girip geçer not (60 - CC) almak zorundadır.

Sınavla ilgili ayrıntılı bilgi için buraya tıklayınız.

Hukuk Fakültesi öğrencileri için sınav tarih ve saat bilgisi aşağıda belirtilmiştir;