Uzaktan Eğitim Süreci Hakkında 2. Duyuru!

22.03.2020

Sevgili öğrencilerimiz,

Bir önceki duyuruda belirttiğimiz gibi bu dönem bazı derslerinizi üniversitemizin uzaktan eğitim için hâlihazırda kullandığı ALMS adlı uygulama üzerinden bazı derslerinizi ise Zoom adlı yeni bir uygulama üzerinden göreceksiniz. Aşağıdaki ekli tabloda hangi dersin hangi platform üzerinden yürütüleceğini görebilirsiniz.

Ders listesi için tıklayınız.

ALMS uygulaması zaten üniversitemizde kullanılan bir uygulama olduğu için hepiniz bu uygulamaya birinci sınıf uzaktan eğitim derslerinden aşinasınız. Fakat yine de bu uygulamanın kullanımı hakkında bir bilgilendirme notu herbirinize mail ile gönderilecektir. Lütfen üniversite mail adresinizi sürekli kontrol ediniz.

ALMS uygulamasına şu linkten erişebilirsiniz:

Ayrıca bu sayfanın sağ tarafında kullanıma ilişkin faydalı video linkleri bulunmaktadır. Bunları izlemenizi tavsiye ediyoruz.

ALMS uygulamasında oturumlarda süre sınırı bulunmamaktadır. Hocanız gerekli gördüğü ölçüde oturumun süresini belirleyebilir.

Zoom uygulaması hakkında kısaca bir bilgilendirme bir önceki duyurumuzda yapılmış, kullanım videoları ve kılavuzları paylaşılmıştı. Fakat zoom uygulamasını daha kolay kullanabilmeniz için aşağıdaki yöntemi özellikle takip etmenizi tavsiye ederiz.

Gün sonuna kadar sizlere mail yoluyla bir tablo gönderilecektir. Bu tabloda her bir dersin yanında o dersi veren hocanıza ait “Zoom Personal Meeting ID” numarası yer alacaktır. Hocanızın oluşturduğu bir oturuma katılmak için bilgisayarınıza indirdiğiniz zoom uygulamasını açıp, anasayfadaki “Join” butonuna tıklayarak açılan pencerede hocanızın ID numarasını girmeniz yeterli olacaktır. Böylece her ders için ayrı ayrı link takip etmek zorunda kalmayacaksınız. Hocanızın ID numarası sabit olup oluşturacağı her ders oturumuna katılım için kullanılabilir.

Zoom uygulamasında oturumlarda 40 dakikalık süre sınırı bulunmaktadır. O sebeple hocanız art arda oturum oluşturmuş ise bir oturum bittiğinde bir sonraki oturuma yine aynı ID numarası ile giriş yapmanız gerekecektir.

Dersleriniz mevcut haftalık ders programındaki gün ve saatlere sadık kalınarak işlenecektir. Lütfen derslerinizin saatini takip ederek ilgili platforma giriş yapınız.