Yabancı Dil I-II Muafiyet Sınavı ile İlgili Bilgilendirme

22.09.2022

Sınav ile ilgili bilgilendirme

• Çevrimiçi sınav için Yabancı Dil I (IMU 011) dersi için kaydolduğunuz CANVAS sınıfları kullanılacaktır. CANVAS sınıfınıza kaydolduysanız tekrar kayıt yapmanız gerekmemektedir.
  • Henüz CANVAS sınıfına kaydolmadıysanız sınava erişim sağlayacağınız CANVAS platformuna  https://canvas.instructure.com/register adresinden ulaşmanız gerekmektedir.
  • CANVAS'a kaydolmak için “Öğrenciyim” sekmesine tıklayın ve ardından “Öğrenci Kayıt” penceresindeki bilgileri doldurun. Hocalarınızın ders kaydı için sizlerle UBYS üzerinden paylaşmış olduğu katılım kodunu “Katılma Kodu” bölümüne girmeyi unutmayınız. Ayrıca, daha sonra CANVAS hesabınızda oturum açmak için isminiz ve soy isminizi, e-posta hesabınızı girmeli ve bir şifre oluşturmalısınız. Gerekli bilgileri doldurduktan sonra, “Öğrenmeye Başla”ya tıklayın.
  • CANVAS hesabınıza giriş yaptıktan sonra “Hesap”, “Kontrol Paneli” ve “Dersler” gibi sekmeler göreceksiniz. “Dersler” sekmesine tıklayın ve ardından “Kısa Sınavlar” sekmesine tıklayın. Orada çevrimiçi sınavınızı göreceksiniz.
  • İngilizce I (IMU011) Muafiyet sınavımız 20 adet sorudan oluşmaktadır ve sınav süresi 35 dakikadır. Aynı şekilde, İngilizce II (IMU012) dersi Muafiyet sınavımız da 20 adet sorudan oluşmaktadır ve sınav süresi 35 dakikadır. İngilizce I Muafiyet sınavı bittikten sonra 5 dk ara verilecek olup, 5 dk aradan sonra İngilizce II Muafiyet sınavımız başlayacaktır. Her iki dersten de muaf olmak isteyen iki sınava da girmelidir. İki sınavı da size verilen süre içinde tamamlamanız gerekmektedir.
  • CANVAS sınıfına kaydolduğunuz kullanıcı adınız Ad Soyad  ve Bölüm Adı  şeklinde olmak zorundadır. İki isminiz varsa lütfen ikisini de yazınız. Aksi takdirde sınavlarınız değerlendirmeye alınmayacaktır.
  • İngilizce I-II Muafiyet Sınavı için masaüstü (PC), dizüstü bilgisayar ya da cep telefonlarınızı kullanabilirsiniz.
  • Sınav sırasında internet bağlantı sorunları ve/veya elektrik kesintisi durumlarına karşı gerekli önlemleri almanız beklenmektedir. Bunun için mümkün ise internet bağlantı hızı yüksek veya uygun yükseklikte bir masaüstü bilgisayar (PC) ve/veya şarjı dolu bir dizüstü bilgisayar ve/veya cep telefonu ile 3G, 4.5G bağlantısını hazır etmenizi tavsiye ederiz. Bu konuda tüm sorumluluk öğrenciye ait olacaktır.
  • Önemli: Sınavda sorun yaşanmaması adına masaüstü ya da dizüstü bilgisayar kullanacak iseniz, bilgisayarınızın saatinin doğru olduğundan emin olunuz. (Kullandığınız cihazın ve CANVAS hesabınızın saat ayarını “İstanbul” olarak seçmeniz gerekiyor. CANVAS hesabınızın saat ayarını “Hesap,” “Settings,” ve “Edit Settings”e tıklayarak değiştirebilirsiniz.) Ayrıca, CANVAS sayfasında soruları Türkçe görmeniz halinde sayfa üzerinde sağ tık yaparak “Translate to English” i seçiniz.
  • Sorularda geriye dönüp cevaplarınızda gerekli değişiklikleri yapabilirsiniz.
  • Sınavın bitiminde “Submit Quiz (Gönder/Teslim et)” sekmesine tıklayarak sınavınızı sona erdirmeniz gerekmektedir. “Submit Quiz (Gönder/Teslim et)” bölümünü tıklamadığınız takdirde sınavlarınızın değerlendirilmesi mümkün olmayacaktır.
  • Muafiyet sınavı için 1 (BİR) giriş hakkınız bulunmaktadır. “Submit Quiz (Gönder/Teslim et)” sekmesini tıkladığınızda veya süreniz dolduğu takdirde böyle bir hakkınız olmayacaktır.
  • Sınavı bitir sekmesini tıkladıktan sonra sınava dönüş veya herhangi bir değişiklik yapamazsınız.

Sınav sürecinde ve sonrasında “Yabancı Dil (İngilizce I-II) Muafiyet Sınavı na dair yazılı ve/veya görsel hiç bir içerik kayıt alma, yazıcıdan çıktı alma, fotokopi ile çoğaltma, ekran görüntüsü alma vb. dahil hiçbir şekilde kopyalanamaz, değiştirilemez, dağıtılamaz ve basılı ve sosyal (dijital) medya dâhil hiç bir platformda kullanılamaz. Kuralları ihlal ettiği tespit edilen öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacaktır. Bu konuda tüm sorumluluk öğrenciye aittir.

Önemli: Tarafınıza e-posta gelmediyse “spam” bölümünü kontrol ediniz. Bölümünüze atanan koda erişemediğiniz ve/veya sorun yaşadığınız takdirde yabancidiller.uzem@medeniyet.edu.tr adresine isim, soy isim, öğrenci no ve bölümünüzü belirterek e-posta gönderebilirsiniz.

Lütfen güncel bilgiler ve duyurular için Yabancı Diller Yüksekokulumuzun web sayfasını, CANVAS sınıflarınızı ve UBYS’de yer alan mailinizi düzenli olarak kontrol ediniz.