Hukuk Fakültesi

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Fakülte Açılış Dersi Gerçekleştirildi

25.09.2024

Her yıl tüm öğrencilerinin ortak katılımı ile gelenek halini alan Hukuk Fakültesi Akademik Yıl Açılış Dersi, 25 Eylül Çarşamba günü duayen hocalardan Prof. Dr. Hüseyin Hatemi'nin katılımı ile üniversitemiz Güney Yerleşke’de bulunan Aşık Paşa Konferans Salonu'nda icra edildi.

Üniversitemizin rektörü Sn. Prof. Dr. Gülfettin Çelik ve Hukuk Fakültesi dekanı Sn. Prof. Dr. Özcan Günergök’ün takdim konuşmalarının ardından kürsüde yerini alan Sn. Prof. Dr. Hüseyin Hatemi, doğal hukukun ilkeleri ana temalı konuşmasında dünyada hakim anlayışının pozitif hukuk olduğuna dikkat çekerek doğal hukukunun temelleri olarak eşitlik adaleti, liyakat, hakkaniyet ve dürüstlük ilkelerinin unutulmaması gerekliliğini ifade etti.

Sn. Prof. Dr. Hatemi; insan değerinden kaynaklanan eşitlik adaletinin öteki yüzünün sosyal adalet olduğunu, hak ehliyetinde eşitlik adaletinin, hakları kullanma ehliyetinde ise liyakat ilkesinin hakim olduğunu, bu doğrultuda kamu görevlerinin ehline tevdi edilmesi gerektiğine konuşmasında yer verdi. Akabinde, hakimin hakkaniyet ilkesi gereği somut olay adaletini sağlaması gerektiğine ve son olarak dürüstlük ilkesi gereği hakların kötüye kullanılmamasının önemine değindi.

Sn. Prof. Dr. Hatemi’nin tüm hukuk meslekleri bakımından temel önemi haiz bilgiler içeren konuşmasının ardından plaket takdimi ile açılış dersi sona erdi.