Fakülte Üyemiz Yusuf Çalışkan Singapur Konvansiyonu ve İş Dünyasına Etkileri Sempozyumunda Konuştu

11.04.2022

Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından 11 Nisan 2022 tarihinde düzenlenen ‘Türkiye’nin Singapur Konvansiyonuna Taraf Olmasının İş Dünyasına Etkileri’ Sempozyumu’nda Fakültemiz Milletlerarası Özel Hukuk Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Yusuf Çalışkan panel konuşmacısı olarak yer aldı. İngiltere, Hindistan, Kazakistan’dan konuşmacıların da yer aldığı sempozyumda arabulucular, avukatlar, akademisyenler ve iş dünyasının temsilcileri Singapur Konvansiyonu’yla birlikte arabuluculuğun geleceğini değerlendi. Prof. Dr. Yusuf Çalışkan ulusal ve uluslararası arabuluculuğun uygulamadaki sonuçlarını inceledi. Arabuluculuğun uluslararası ticari ve yatırım tahkimi davalarıyla bağlantısı ve yeni kurallar bağlamında ortaya çıkaracağı sonuçlar da değerlendirildi.